Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Τάσος Κυριάκος: Παλιά διοικούσαν το ποδόσφαιρο σοβαροί άνθρωποι και επιχειρηματίες – Ναι, στήνονται παιχνίδια

Με τον Τάσο Κυριάκο είναι γνωστό ότι μας συνδέει μια σχέση πολλών ετών. Πριν λίγες μέρες  ήρθε στα γραφεία της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ για να γραφτεί μέλος και να ενισχύσει τον Σύλλογο, έχοντας εθελοντική συνείδηση και εκτιμώντας το έργο του Συλλόγου.

kyriakos1Έτσι δεν έχασα την ευκαιρία να του ζητήσω να κάνουμε μια συνέντευξη, γιατί of the record συζητήσεις κάνουμε πολλές. Στην αρχή δεν ήθελε αλλά με αρκετή πίεση τον έπεισα. Και ήταν πραγματικός χείμαρρος. Γιατί ποιος άλλος ξέρει τόσο και τόσα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο όσο ένας παίκτης που παίζει είκοσι ένα χρόνια, έχει παίξει από το τοπικό πρωτάθλημα μέχρι όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, κατέκτησε ένα νταμπλ με τον Ολυμπιακό και ένα πρωτάθλημα στην Κύπρο με την Ομόνοια και έχει αγωνιστεί σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της ποδοσφαιρικής Ελλάδας.
Γόνος ποδοσφαιρικής οικογένειας (ο πατέρας του και ο θείος του έπαιξαν χρόνια στην ΑΕΛ) ξεκίνησε από παιδί την ποδοσφαιρική του περιπέτεια η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Έπαιξε με την σειρά στις ομάδες Πηνειός, Πελασγιώτιδα, Απόλλωνα Λάρισας, ΑΕΛ, Καλλιθέα, Ολυμπιακό, Άρη, Αστέρα Τρίπολης, ξανά ΑΕΛ, Ομόνοια, ΠΑΣ Γιάννενα, Νίκη Βόλου, Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Πανηλειακό, Απόλλωνα Αθηνών, Τύρναβος ξανά Απόλλωνα Λάρισας και συνεχίζει το κοντέρ να γράφει.
Στην συνέντευξη που ακολουθεί ο Τάσος Κυριάκος είπε πράγματα που όλοι τα υποψιαζόμαστε ή τα ξέρουμε αλλά όταν λέγονται δημόσια από επίσημα και έμπειρα χείλη αποκτούν άλλη αξία. Κυριολεκτικά είπε αλήθειες που σοκάρουν. Ας δούμε τι είπε:

kyriakos10 -Τάσο παίζεις 21 χρόνια, έφτασες τα 39 και συνεχίζεις. Πόσα χιλιόμετρα ακόμη θα γράψει το κοντέρ;
-Τα τελευταία 4-5 χρόνια κάθε φορά που τελειώνει μια σεζόν σκέφτομαι να σταματήσω. Αλλά είναι κάτι που το κάνω από πολύ μικρός και το αγαπάω αυτό που κάνω και πάντα λέω: Άλλη μια χρονιά.

- Πολλές φορές μακριά από το σπίτι σου, με στερήσεις και με σκληρές προπονήσεις. Δεν σε έχει κουράσει αυτή η ζωή;
-Πολλές φορές, στην διάρκεια της σεζόν, νιώθεις έναν κορεσμό και μια ψυχική κυρίως κούραση. Αλλά εμείς οι ποδοσφαιριστές επειδή συνδυάζουμε την δουλειά μας με αυτό που αγαπάμε, την μπάλα, νιώθουμε ότι είμαστε τυχεροί και συνεχίζουμε. Έτσι λοιπόν όσο βαστάν τα πόδια μου και είμαι υγιής και όσο υπάρχουν άνθρωποι που με εμπιστεύονται θα συνεχίζω. Όταν δέχομαι προτάσεις, και φέτος έχω αρκετές, τα βάζω κάτω, το συζητάω με την οικογένεια μου και αποφασίζω. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει και το οικονομικό σε μια πρόταση γιατί αυτό είναι το επάγγελμα μου και από αυτό ζει η οικογένεια μου.

-Δηλαδή νιώθεις ότι έχεις ακόμη δυνάμεις να συνεχίσεις;
-Ναι και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Έχει να κάνει με το πόσο καλά είσαι προπονημένος και με το πόσο προσέχεις στην προσωπική σου ζωή. Εγώ ακολουθώντας αυτόν τον κανόνα κατάφερα να μην έχω τραυματισμούς και να έχω δυνάμεις τέτοιες που μπορώ να αγωνίζομαι μέχρι σήμερα. Νιώθω ότι έχω στερηθεί αρκετά πράγματα και όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο προσέχω. Νομίζω ότι ένας αθλητής αυτό πρέπει να κάνει αν θέλει να έχει διάρκεια και απόδοση σε υψηλό επίπεδο αν και εγώ τα τελευταία χρόνια αγωνίζομαι σε μικρές κατηγορίες όπως η Γ’ και η Β’ Εθνική. Αυτό έχει να κάνει με δικές μου επιλογές γιατί δεν ήθελα να φεύγω πια μακριά από την οικογένεια μου. Με την ευκαιρία θα ήθελα να πω κάτι προσωπικό. Ότι λόγω του ποδοσφαίρου έχω στερηθεί αρκετά τον γιό μου τον Γιώργο και να ευχαριστήσω την γυναίκα μου την Ελένη Σχετάκη γιατί στηρίζει κάθε επιλογή μου και βρίσκεται δίπλα μου και στα καλά και στα άσχημα που έχει το ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτήν ίσως δεν θα είχα καταφέρει πολλά από αυτά που έκανα.

kyriakos4-Έχεις αγωνιστεί στην ΑΕΛ 2 φορές σε τελείως διαφορετικές περιόδους. Σε κάθε μάδα που πήγαινες όμως δήλωνες πως η ΑΕΛ είναι η ομάδα της καρδιάς σου. Αυτό δεν σε έβλαψε ή δεν επηρέασε τις σχέσεις σου ειδικά με τους οργανωμένους των ομάδων που έπαιζες;
-Δεν νομίζω. Το όνειρο μου ήταν να παίξω στην ΑΕΛ που αγωνίστηκαν ο πατέρας μου και ο θείος μου. Το κατάφερα δυο φορές. Στα πέτρινα χρόνια την πρώτη και στα καλά χρόνια την δεύτερη. Όπου πήγαινα, ακόμη και τώρα το δηλώνω ότι είμαι ΑΕΛ. Δεν πούλησα οπαδιλίκι σε καμιά ομάδα. Όμως σε κάθε αγώνα έδινα το 100% των δυνάμεων μου. Τα τρεξίματα και το πάθος που έβγαζα ήταν στον μεγαλύτερο βαθμό που μπορούσα. Για αυτό στις περισσότερες ομάδες που πέρασα ο κόσμος με αγάπησε και έκανα πολλές φιλίες που κρατάνε μέχρι σήμερα.

-Η γνώμη σου για την φετινή ΑΕΛ ποια είναι;  
-Κοίταξε η Λάρισα είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες. Έχει πάρει πρωτάθλημα, δυο κύπελλα και έχει παίξει πολλές φορές Ευρώπη. Αυτό την κατατάσσει στις πέντε πρώτες ομάδες του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο κόσμος της είναι πολύ απαιτητικός και η φανέλα πολύ βαριά. Η πορεία της τα τελευταία χρόνια έχει να κάνει με τους προπονητές ή τους παίκτες που παίζουν. Αλλά και αυτούς κάποιος τους φέρνει. Για να κάνεις καλή ομάδα πρέπει να φέρεις καλούς παίκτες και καλό προπονητή. Φέτος ελπίζω να διδάχθηκαν από τα περσινά λάθη που έφεραν την ομάδα να αγωνίζεται για την σωτηρία της μέχρι το τελευταίο λεπτό και η ομάδα να πάει καλύτερα με μια πορεία αντάξια του ονόματος της.  Γιατί η ΑΕΛ έχει ακολουθήσει την γενικότερη πορεία του Ελληνικού ποδοσφαίρου που το επίπεδο του έχει πέσει πολύ χαμηλά.  

-Ποια είναι η γνώμη σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο;
-Τα τελευταία χρόνια δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο. Δεν υπάρχει Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεγαλύτερη ευθύνη έχουν οι παράγοντες. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης και εμείς οι ποδοσφαιριστές και αυτοί που διοικούν το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

kyriakos12-Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια για προσφυγές, απλήρωτους παίκτες, συμφωνίες που δεν τηρούνται από τις ομάδες. Είναι αλήθεια ότι οι παίκτες χάνετε πολλά λεφτά;
-Μόνο αλήθεια; Αυτή την στιγμή κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα έχει να παίρνει λεφτά από δυο και τρεις ομάδες. Γι’ αυτό και υπάρχουν τόσες πολλές μετακινήσεις παικτών. Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα και έχει σχέση με αυτό που είπα στην προηγούμενη ερώτηση.  Πρέπει οι ποδοσφαιρικές αρχές να ελέγχουν κάθε χρονιά την ομάδα και τον πρόεδρο αν υπάρχουν τα χρήματα των εργαζομένων διασφαλισμένα. Όπως γίνεται στην Γερμανία ή στην Αγγλία. Τελευταία έγινε και στην Κύπρο με αποτέλεσμα το Κυπριακό πρωτάθλημα να είναι καλύτερο από το Ελληνικό. Και εργαζόμενοι δεν είναι μόνο οι παίκτες αλλά όλο το προσωπικό που χρειάζεται για να λειτουργήσει μια ΠΑΕ. Αν δεν υπάρχει το διασφαλισμένο μπάτζετ να μην δίνεται αδειοδότηση. Βλέπουμε τι γίνεται τα τελευταία χρόνια με την γελοιότητα των αδειοδοτήσεων. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ποδόσφαιρο να έχει γίνει χειρότερο και ο κόσμος να του γυρίζει την πλάτη.

-Εσύ με τις μεταγραφές και την αξία πολλών από τις ομάδες που έπαιξες σίγουρα θα έχεις κερδίσει αρκετά λεφτά από το ποδόσφαιρο. Έχεις χάσει όμως πολλά λεφτά από τις ομάδες που έπαιξες;
-Ναι. Έχω χάσει πολλά λεφτά από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 6-7 χρόνια. Όπως είπα και πριν, ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει τρεις και τέσσερις προσφυγές. Και τελευταία βλέπουμε το φαινόμενο πολλές ομάδες να συσσωρεύουν χρέη, να διαλύονται και πάνε ερασιτεχνικό με αποτέλεσμα να χάνουν τα λεφτά τους οι παίκτες και σε 2-3 χρόνια να επανέρχονται “καθαρές”. Τελευταία κάτι πήγε να γίνει με τον ΠΣΑΠ με την δημιουργία ενός ταμείου για να παίρνουν τα λεφτά τους οι παίκτες αλλά είναι τόσοι πολλοί και τόσα πολλά τα λεφτά που περιμένουμε στην σειρά και δεν ξέρουμε πότε και αν θα πάρουμε κάποια από τα χαμένα. Εγώ έχω χάσει πολλά λεφτά τα τελευταία χρόνια από πολλές ομάδες.kyriakos15 Ας δει κάποιος την διαδρομή μου και θα καταλάβει ποιες εννοώ. Παλιά δεν ήταν έτσι. Διοικούσαν το ποδόσφαιρο σοβαροί άνθρωποι και επιχειρηματίες. Τα τελευταία χρόνια έχει μπει στον χώρο ο κάθε απίθανος και θέλει να το παίζει πρόεδρος ή παράγοντας μόνο με μεγάλα λόγια και αέρα κοπανιστό. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί έχει πέσει η ποιότητα του ποδοσφαίρου μας. Φτάσαμε στο σημείο να μη μπορούμε κράτος και ομάδες να διοργανώσουμε ένα τελικό κυπέλου που σε όλο τον κόσμο είναι γιορτή. Θυμάμαι ότι σε μια συνέντευξη που είχαμε κάνει παλαιότερα, όταν ήμουν στην ΑΕΛ, που σου το είχα ξαναπεί. Φτάσαμε στο σημείο να κατακτήσουμε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αντί να κάνουμε ένα βήμα εμπρός κάναμε δυο βήματα πίσω. Ε, από τότε έγιναν κι’ άλλα βήματα πίσω.

-Σε βλέπω απογοητευμένο ή κάνω λάθος;
-Όταν ξεκινάει ένα πρωτάθλημα και δεν ξέρεις αν θα τελειώσει ή με πόσες ομάδες θα τελειώσει τι να σκεφτείς; Σκέφτομαι να παίξω άλλον ένα χρόνο, μπορεί δυο ή ακόμη και τρεις μήνες. Ανάλογα με τις δυνάμεις μου. Προσεύχομαι να είμαι γερός. Θα σταματήσω όταν νιώσω ότι δεν μπορώ να προσφέρω άλλο. Αλλά παράλληλα άρχισα να ασχολούμαι και με ένα άλλο κομμάτι. Μέσω του μάνατζερ μου τον οποίον τον βοηθάω και με βοηθάει στρέφομαι προς αυτόν τον χώρο. Κάνοντας κάποιες επαφές με παίκτες και ομάδες και τα έχω χάσει. Πρόεδροι που δεν θέλουν να πληρώσουν, νεαροί παίκτες που ακόμη δεν έχουν δείξει τίποτα ζητάνε ένα τσουβάλι λεφτά παντού γίνεται μύλος. Και όλα ξεκινάνε από την έλλειψη παιδείας. Αν δεν υπάρξει παιδεία δεν θα πάμε μπροστά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα αλλά και σαν χώρα. Θα πρέπει να βλέπουμε και να αξιολογούμε τον εαυτό μας. Εμείς κοιτάζουμε μόνο τι κάνει ο διπλανός μας. Έχω ακούσει πρόεδρο να λέει: Αφού δεν πληρώνουν οι άλλοι, γιατί να πληρώσω εγώ; Γι’ αυτό φτάσαμε στο σημείο που φτάσαμε.

-Μια άλλη πληγή είναι η αναξιοπιστία στα αποτελέσματα. Πολλές αναφορές από την UEFA για χειραγωγημένα παιχνίδια, και περίεργα αποτελέσματα στις δυο Εθνικές κατηγορίες ειδικά τις τελευταίες αγωνιστικές και κυρίως στον πάτο της βαθμολογίας. Στήνονται παιχνίδια κατά την γνώμη σου;
-Κάθε χρόνο τα ίδια λέμε. Τα μισά παιχνίδια, εδώ στην Ελλάδα, τα θεωρούμε στημένα…

kyriakos11-Τάσο θα σε διακόψω. Χωρίς μισόλογα, κατά την γνώμη σου στήνονται παιχνίδια;
-Όταν υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν μικρά συμβόλαια και έχουν να παίρνουν επτά, οκτώ ή δέκα χιλιάδες € τότε αυτός ο ποδοσφαιριστής είναι ευάλωτος. Ναι, κατά την άποψη μου πολλά παιχνίδια στήνονται. Όλα ξεκινάνε τέτοια εποχή που όλες οι ομάδες για να σου πάρουν την υπογραφή, σου τάζουν τον ουρανό με τα’ άστρα. Και από την άνοιξη για να μη πω από τον χειμώνα ακόμη αρχίζουν τα προβλήματα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες. Αφού σου πάρουν την υπογραφή και μετά ψάχνεις να τους βρεις. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει σε όλες τις κατηγορίες. Και ειδικά αν δεν πάει καλά η ομάδα η καραμέλα είναι ότι εσείς φταίτε που η ομάδα δεν πάει καλά και δεν έχουμε έσοδα. Όταν από τα Χριστούγεννα έχεις να πληρωθείς, δεν έχεις σπίτι να μείνεις πολλές φορές ούτε φαγητό να φας και έρχεται ένας πρόεδρος και σου λέει: “Κοίταξε στο ημίχρονο θα είναι 2-0 και τελικό 2-3 για να μπορέσεις να πληρωθείς” τι θα κάνεις; Πολλά από τα παιδιά αυτά έχουν πίσω τους οικογένεια να θρέψουν. Να είναι μακριά κάποιος από το σπίτι του και να έχεις την απαίτηση με όλα αυτά να είναι καλά ψυχολογικά την Κυριακή. Και δεν φτάνουν αυτά να έχεις και τον κόσμο στην κερκίδα να σε βρίζει χωρίς να ρωτάει τι έφαγες χθες βράδυ.

-Γνωρίζεις συγκεκριμένες περιπτώσεις;
-Ξέρεις καλά ότι λέγοντας κάτι που το γνωρίζεις αλλά δεν έχεις στοιχεία μπορεί να βρεθείς και φυλακή. Και τέτοια στοιχεία δεν αφήνει κανένας. Αλλά αυτό που σου διηγήθηκα μπορεί να σου το πει κάθε παίκτης αν έχει τι θάρρος της γνώμης του. Και φυσικά να μην είναι 39 χρονών (γελάει) γιατί αλλιώς χάθηκε από την πιάτσα.

-Δηλαδή κατά την άποψη σου το ποδόσφαιρο το διοικούν πλέον λάθος άνθρωποι.
-Γι’ αυτό που με ρώτησες, για τα στημένα, από το 2011-12 που βγήκαν οι συνομιλίες έχουν κατηγορηθεί 120 άτομα. Δεν έχει γίνει τίποτα με κανέναν, οι μισοί απ’ αυτούς ασχολούνται και ζουν από το ποδόσφαιρο και πολλοί απ’ αυτούς είναι σε θέσεις που καθορίζουν τις τύχες του παίρνοντας αποφάσεις από διάφορες θέσεις και όργανα. Τι άλλη απάντηση να δώσω εγώ;
      
-Η ύπαρξη πολλών μέτριων ή κακών ξένων παικτών βλάπτει ή φράζει τον δρόμο στα ταλέντα που υπάρχουν άφθονα στην Ελλάδα;
-Σίγουρα. Οι αιτίες είναι δυο. Η βασικότερη ότι οι περισσότεροι πρόεδροι έχουν μάθει να μην πληρώνουν αυτά που υπόσχονται με αποτέλεσμα και αυτοί και η ομάδα τους να έχουν ένα κακό όνομα.  Έτσι καταφεύγουν στην λύση των φθηνών ξένων. Άλλη βασική αιτία είναι η ξενομανία που μας χαρακτηρίζει. Στο οπαδό κάθε ομάδας ξινίζει ο 20χρονος Γιώργος από την Άνω Ραχούλα του Νομού του ενώ τον εντυπωσιάζει ο Γκιόργκι ή ο Τζώρτζ από τη Άνω Ραχούλα της πατρίδας του. Δεν εμπιστεύονται εύκολα τα δικά μας παιδιά. Στην Β’ Εθνική έγινε ένα βήμα με την υποχρέωση των ομάδων να χρησιμοποιούν έξι Έλληνες. Αλλά στην Super League υπάρχουν ομάδες που ξεκινάνε με έντεκα ξένους και οι μισοί απ’ αυτούς είναι για κλάματα και οι άλλοι μισοί για γέλια. Λίγοι μόνο ξένοι από προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες και από δυνατά και αξιόπιστα πρωταθλήματα βοήθησαν το ποδόσφαιρο μας. Π.χ. εγώ είχα συμπαίκτη τον Ριβάλντο. Καταλαβαίνεις πόσα κέρδισα από την νοοτροπία, την ποδοσφαιρική αξία και την προσωπικότητα αυτού του παίκτη.  

kyriakos5-Έχεις παίξει σε όλες τις κατηγορίες και σε όλα τα επίπεδα. Από πρωταθλητής και κυπελλούχος – στον Ολυμπιακό και στην Κύπρο – μέχρι ερασιτεχνικό στην Γ’ Εθνική. Πόσο δύσκολο είναι αυτό;
-Επειδή – όπως είπες - έχω παίξει από ερασιτεχνικό μέχρι και πρωταθλητής Ελλάδος με τον Ολυμπιακό ξέρω ότι όσο πιο μεγάλη κατηγορία είναι τόσο πιο εύκολα είναι τα πράγματα. Άλλος ο ανταγωνισμός, άλλο το επίπεδο των αντιπάλων και συμπαικτών και αυτά σε κάνουν καλύτερο. Πρέπει όμως να καταλαβαίνεις κάθε φορά σε ποια ομάδα πήγες, ποια είναι η ιστορία της, οι στόχοι της και να προσαρμοστείς σ’ αυτά. Αλλιώς είσαι εκτός κλίματος. Εγώ μετά από μια καριέρα πολλών ετών στην Super League όταν, πριν δυο χρόνια,  γύρισα στο Απόλλωνα στο Α’ τοπικό ήξερα και την ιστορία της ομάδας και τους στόχους της. Έτσι δυσκολεύτηκα μόνο μια-δυο αγωνιστικές αλλά αμέσως βρήκα τον ρυθμό μου και ήξερα τι έπρεπε να κάνω. Και αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

-Η επιστροφή σου στον Απόλλωνα πως ήταν σαν εμπειρία;
-Η άνοδος του στην Β’ Εθνική είναι καλό για την πόλη. Είναι σημαντικό να έχεις δυο ομάδες, την μεγάλη ΑΕΛ στην Α’ κατηγορία και τον Απόλλωνα στην Β’ Εθνική. Για μένα αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια και να υπάρχει μια συνεργασία μεταξύ τους στο θέμα της ανταλλαγής παικτών. Έτσι θα κάνουμε μια πανίσχυρη ποδοσφαιρικά πόλη. Ο Απόλλων είναι και αυτός μια ιστορική για την Λάρισα ομάδα. Από αυτήν ξεκίνησα το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Τα τελευταία 10-15 χρόνια κόντεψε να εξαφανιστεί. Έφτασε να παίζει στο Α1 τοπικό. Όταν μου ζητήθηκε να βοηθήσω δεν το σκέφτηκα καν, ούτε με ένοιαζε αν θα παίζω στο τοπικό. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα που ξεκίνησα επαγγελματικά το 1996. Αγωνιστικά πέρασα καταπληκτικά. Ήμασταν μια οικογένεια όλα τα παιδιά και γι’ αυτό φτάσαμε εύκολα στον στόχο μας. Πάντα έλεγα στους πιο νέους ότι εγώ ακόμη μαθαίνω πράγματα και δούλευα σκληρά μέσα στο γήπεδο. Δυστυχώς όμως οι Έλληνες παράγοντες σε δυο-τρία χρόνια νομίζουν ότι τα έμαθαν και τα ξέρουν όλα. Αυτό πρέπει να προσέξουν οι άνθρωποι του. Και να μάθουν – παράγοντες και φίλαθλοι - ότι ένας παίκτης ή ένας προπονητής δεν κρίνονται από έναν αγώνα, ούτε στο ένα παιχνίδι είναι ήρωες και στο άλλο άχρηστοι. Και να εκφράσω και ένα μικρό παράπονο. Μακάρι κάποιοι άνθρωποι του Απόλλωνα να  αντιμετώπιζαν και εμένα και την καριέρα που κουβαλάω πίσω μου, με τον ίδιο σεβασμό που με αντιμετώπισαν οι συμπαίκτες μου.

Εγώ γνωρίζω και ένα άλλο παράπονο του αλλά και ένα όνειρο του. Το παράπονο που δεν έκλεισε την καριέρα του με το άλογο στο στήθος (αν έμενε άλλη μια χρονιά στην ΑΕΛ ήταν αποφασισμένος να σταματήσει το ποδόσφαιρο με την βυσσινί φανέλα)  και το όνειρο του να μπορέσει να παίξει ο γιος του στην ΑΕΛ για να είναι η μόνη οικογένεια στην Ελλάδα που τρεις γενιές της υπηρέτησαν την ίδια φανέλα.
Και του εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθεί το όνειρο του γιατί σε όποια ομάδα και αν πήγε στην καρδιά του πάντα είχε το άλογο
Φώτης Βακιρτζηδέλης

 kyriakos2 kyriakos3

kyriakos6  kyriakos7

kyriakos7A  kyriakos9

 

     

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα TV